Günümüzde hemen her sektörde karşılaşılabilen paslanmaz çelik depolama tankları; uzun ömür, taşıma kolaylığı, güvenlik ve dayanıklı yapıları sayesinde gün geçtikçe daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Aşağıda paslanmaz depoların kullanım alanlarına birkaç örnek görebilirsiniz.

paslanmaz depolama tankı 3 adet örnek fotoğraf

1 – Kimya Depo Tankları

Paslanmaz depoların en popüler kullanım alanlarından biri kimyasalların depolanması işidir. Korozyona dayanıklı, güçlü ve güvenilir bir depo sistemi gerektiği için büyük risk taşıyan kimyasal uygulamalarda dahi paslanmaz çelik tanklar tercih edilir.

Paslanmaz kimyasal depolama tanklarının işletme içerisinde prosese yakın ve uygun olarak montajı yapılabilir. Daha küçük paslanmaz tanklar işletmede seyahat edebilecek şekilde taşınabilir olarak imal edilebilir. Kimya sektöründe paslanmaz tanklar sadece depolama amaçlı değil, reaktörler gibi proses tanklarında da tercih edilir.

Tankın içinde oluşacak reaksiyonla açığa çıkan sıcaklık ve hammaddenin asidik özelliklerine göre uygun paslanmaz çelik sac kalitesi için imalatçınıza danışın.

2 – Gıda Paslanmaz Depo Tankları

Gıda ve tarım sektörleri, yüzlerce yıldır günlük olarak tüketim yapılan nadir sektörlerden biridir. Proseste kullanılacak materyallerin de, üretim sonucu elde edilen mamüllerin de kullanıma veya paketlemeye hazır şekilde depolanabilmesi, hızlı arzın gerekli olduğu gıda endüstrisinde paslanmaz tankların kullanılmasının temel sebebidir.

Tarım ürünleri ve gıda mamullerinin depolanması sırasında dikkat edilecek iki önemli nokta vardır. Bunlar mamüllerin tanka nasıl yükleneceği ve tankın nasıl boşaltılacağıdır. Doğru bir tank imalatçısı, özellikle proses çözümlerinde deneyimli ise, işletmenin ihtiyacına uygun çözümü kolaylıkla tasarlayacaktır.

Gelişmekte olan ve büyümeyi hedefleyen gıda sektörü işletmelerinde farklı reçetelerle yapılacak testler için ise yine paslanmaz çelikten imal edilen mobil proses tanklarına başvurulur

3 – Paslanmaz Su Depoları

İmalat, yangın koruma sistemleri ve tarımda sulama sistemleri gibi hizmetler her daim kullanıma hazır bir su deposuna ve beslemesine ihtiyaç duyar. İyi bir paslanmaz tank imalatçısı bu tür uygulamalarda hızlı ve tam boşaltım için konik alt kısma sahip tanklar imal eder.

İçme suyu da sıklıkla gıda ve meyve suyu üreticileri tarafından paslanmaz çelik tanklarda depolanır.

İşletmeniz İçin Doğru Paslanmaz Depolama Tankını Seçmek

GEO Tekno’da bizler 25 yıllık taahhüt deneyimimizle sizlere ihtiyacınız olan proses ekipmanlarını ve depolama tanklarını seçmeniz konusunda yardımcı olabilir, deneyimli imalat birimimizle size en uygun çözümler için teklifler geliştirebiliriz. Eğer işletmenizin paslanmaz depo tankı veya proses tanklarına ihtiyaç duyabileceğini düşünüyorsanız tek yapmanız gereken bize ulaşmak.