Dünya üzerinde, milyonlarca evcil hayvan sahibi hane bulunuyor. Ve tüylü dostlarımızın sahipleri bu noktada bize katılacaklardır ki; onların sağlığı, mutluluğu birçok ihtiyaçtan daha önce geliyor. Peki, onların sağlıklı büyümelerinin ve gelişimlerinin ilk şartı nedir desek; mamalarının kalitesi ve hijyenik ortamlarda üretilmiş olması dediğinizi duyar gibiyiz. Bireysel olarak yediklerimizin içeriğine daha çok dikkat ettiğimiz bu son yıllarda, aynı özeni tüylü dostlarımız için de göstermekten kendimizi alamıyoruz.

Tüylü dostlarımızın mamaları, kuru mamadan yaş mamaya, dondurularak kurutulmuş seçeneklere kadar pek çok farklı biçimde üretilir ve özel olarak formüle edilir. Evcil hayvan maması üretim süreci, insan gıdası sürecine benzer ve ayrıca ürün güvenliğini sağlamak için sıkı düzenlemelere ve hijyen protokollerine uyarak ilerliyor.

Peki evcil hayvan mamaları nasıl üretiliyor? Üretim için hijyenik koşullar nasıl sağlanıyor? Evcil hayvan maması üretim sürecinde nelere dikkat edilmeli birlikte göz atalım;

  1. Güvenilir Tedarikçi – Güvenilir Hammadde

Bu sürecin ilk basamağı, güvenilir tedarikçilerden, kaliteli hammaddeler almakla başlar. Hammadde izlenebilirliği de oldukça önemlidir. Ayrıca evcil hayvan maması üretim tesisleri, üretim sürecinde belirli patojenlerin ve metallerin varlığına karşı rutin olarak denetlenmelidir. 

  1. İçeriklerin Düzgün Bir Şekilde Depolanması

Evcil hayvan maması üretirken, ham ürünleri bitmiş üründen ayrı depolamak gerekir. Raf sıcaklığı farklı olan ürünleri de yine, sıcaklıklarına göre ayrı depolamak, yalnızca kontaminasyon riskini değil, aynı zamanda bakteri üremesi riskini de büyük ölçüde azaltır. Ürünlerin bozulabileceği veya kemirgenleri ve böcekleri çekebileceği hiçbir sızıntı veya çatlak olmamasını sağlamak için depolama alanları ve kapları sıkıca kapatılmalıdır

  1. Doğru Etiketleme

Malzemelerin ve ürünlerin doğru yerlerde ve kaplarda uygun şekilde saklanmasının yanı sıra, bunların doğru şekilde etiketlenmesi gerekir. Etiketler, raf ömrünü kolayca takip etmek için içeriğin yanı sıra üretim tarihlerini de içermelidir.

  1. Evcil Hayvan Maması Üretim Tesislerinin Tasarımı

Evcil hayvanları sağlıklı ve çalışanları güvende tutmak için, evcil hayvan maması üretim tesisleri tesis genelinde sıhhi teçhizat, geniş el yıkama istasyonları ve sağlıklı hava akışı içerecek şekilde tasarlanmalıdır.

Eğer siz de evcil hayvan maması üreten bir tesis kurmak istiyorsanız, bize ulaşabilirsiniz. GEO Tekno & GEO Proses olarak, İzmir Çiğli AOSB’de bulunan fabrikamızda, deneyimli mühendis kadromuz ve 25 yıllık anahtar teslim tesis kurma deneyimimizle yanınızdayız. GEO, anahtar teslim tesislerinizi proje aşamasından ele alıyor, ekipman üretimini ve kurulumunu yapıyor, işletmeye alıyor. GEO, işletmeye alma sonrasında da yanınızda olarak, sadece bir müşteri-iş ilişkisi değil, ömür boyu iş dostluğu kurmayı da kendine şiar edinmiştir.

Evcil Hayvan Mama Üretim Tesisi

Detaylı bilgi için;

GEO Anahtar Teslim Tesisler sayfasını inceleyin

Bize e-posta ile ulaşın

+90 232 459 49 09