Mevsiminde toplanan meyveleri, taze aromasını koruyarak yoğun tatlı kuru meyvelere mi dönüştürmek istiyorsunuz?

O halde infüzyon tesisi hakkında bilmeniz gerekenlere yakından bakalım.

1.	İnfüzyon Tesisi Prosesi Adımları

İnfüzyon tesisi taze toplanmış meyveleri yüksek konsantrasyonlu şurup içine daldırarak ozmotik dehidrasyon ile kurutulmasına olanak sağlar. Demlenerek kurutulan meyvelerin rengi ve lezzeti ilk günkü tazeliğini korurken hiçbir koruyucu ve tatlandırıcıya gereksinim duymaz. Bu tesisin proses adımları şu şekilde özetlenebilir;

  • Şurup hazırlama
  • Şurubun infüzyon teknelerine aktarılması (şurup dolum)
  • Sıcak sirkülasyon, soğuk sirkülasyon      
  • Şurubun tanklara geri aktarılması (şurup boşaltma)
  • Ürün yükleme ve boşaltma adımlarından oluşmaktadır

2.	İnfüzyon Tesisi ile İşlediğiniz Gıda Ürünlerinin Kullanım Alanları

Zengin ve yoğun bir lezzete sahip olan kuru meyvelerin günümüz gıda uygulamalarında kullanım alanları oldukça geniştir. Hızlı tüketim ürünlerinin arttığı ve çeşitlendiği gıda pazarında tüketicilerin organik ürünlere olan eğilimi her geçen gün artmaktadır. Bu da gıda endüstrisinde alternatif yatırım alanlarının ortaya çıkmasını sağlamıştır. İnfüzyon tesisi yatırımı sayesinde gıda sektöründe hizmet verilebilecek alanlar;

  • Kek ve unlu mamuller
  • Sağlıklı atıştırmalıklar
  • Süt ürünleri
  • Ekmek
  • Müsli ve kahvaltılık gevrekler
  • Çikolata ve şekerleme…

3.	İnfüzyon Tesisi ile Hangi Ürünler İşlenebilir?

Yüksek konsantrasyonlu şurup içine daldırılmış (ozmotik dehidrasyon) meyve kurutma yönetimi neredeyse tüm meyvelere uygulanabilmektedir. Bir çok üründe kullanacağınız infüze kurutma sayesinde meyveleri tatlandırmadan ve şeker ilavesiz olarak yalnızca kendi lezzetinde tüketim ömrünü artırabilirsiniz.
İnfüze kurutma yapabileceğiniz ürünlerden bazıları;

Elma Böğürtlen Ahududu
Frenk Üzümü Yaban Mersini Çilek
Kiraz Vişne Erik
Kızılcık Mürver Kayısı
Goji Altın Çilek Kavun
İsveç Kirazı Nar Şeftali

4.	Demlenmiş Kurutulmuş Meyvelerin Avantajları

GEO İnfüzyon Tesisi,  sizlere üretim kolaylığını sağlamak amacıyla kullanıcı dostu teknoloji ve ekipmanla donatılarak üretilip devreye alınmaktadır. En büyük avantajı, üretim aşamasında işletmenize maksimum verimlilik sağlamasıdır. Bunun yanı sıra infüzyon tesisi sayesinde demlenmiş kurutulmuş meyve üretiminin avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Proseste yüksek sıcaklık/faz değişimi gerekmediği için sıcaklığın gıda kalitesi üzerindeki etkisini en aza indirir ve gıdanın bütünlüğünü korur.
  • Hafif ısıl işlem, ürünün üstün organoleptik özelliklere sahip olmasını sağlayan renk ve lezzetin korunmasını destekler.  
  • Sonraki kurutma sırasında ürünün yapısal olarak çökmesine karşı koruma sağlar. Kurutulmuş ürünlerin şeklini korumasına yardımcı olur.
  • Doku ve rehidrasyon özelliklerini geliştirir. Ürünün sürekli olarak ozmotik maddelere daldırılması, oksitlenmeyi önler, böylece ürün daha iyi renk tutar.
  • Demlenmiş kuru meyveler, sadece meyvenin şekeri ile tatlandırılırlar, ilave tatlandırıcı ve lezzet artırıcı ürünlere gereksinim ortadan kalkar.
  • Prosesin doğallığı ve kolaylığı sayesinde ilave maliyetlere gerek duyulmaması da işletme giderlerinizi düşürmenize yardımcı olur.

5.	İnfüzyon Tesisine Entegre Edilen Ekipmanlar

İşletmenizden maksimum faydayı sağlamak için üretim alanınızda infüzyon tesisine ilave etmek isteyeceğiniz başka ekipmanlar olacaktır. GEO, 25 yılı aşkın tecrübesiyle, hizmet verdiği bir çok sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de proje-tasarım, mühendislik, tesis ve proses ekipmanları üretimi alanlarında değerli bir geçmişe sahiptir. GEO’nun tesis deneyimi sayesinde mühendislik ekibi üretim beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde analiz ederek sizlere bütünleşik çözümler üretir.

GEO Ar-Ge ekibi,  infüzyon tesisi taleplerinizde sizler için en iyi sonuçları alacağınız özel tasarım ve projeler geliştirmektedir. GEO tam otomatik-robotik infüzyon tesisi kurarak maliyetlerinizi minimize etmenize yardımcı olurken, karınızı ve pazar payınızı maksimuma çıkarmanız için yanınızda. Ayrıca GEO, aklınızdaki infüzyon tesisini otomasyon ve kurutma fırını gibi entegre çözümlerle birlikte katma değerli hale getirmeyi de garanti eder.

Yenilikçi yaklaşımlarımız ve deneyimimiz sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanıyor, bunları projelendirip, üreterek devreye alıyoruz. Gıda sektöründe, pazardaki gücünüzü artırıyoruz.
Detaylı bilgi için;

GEO Anahtar Teslim Tesisler sayfasını inceleyin
Bize e-posta ile ulaşın
+90 232 459 49 09