Gıda Sektöründe Tatlandırıcılar

Gıda sektöründe tatlandırıcılar konusundan bahsederken başlamamız gereken ilk nokta, son yıllarda her birimizin hayatına giren kavram olan ; “sürdürülebilirlik”. Ve birçoğumuzun hayatından olabildiğince çıkarmaya çalıştığı bir başka kavram; “şeker”. Şeker derken genellikle rafine edilmiş ve beyaz şekerlerden bahsettiğimiz hepimizin malumu. Peki, hayatımızdan çıkarmak istediğimiz rafine şekerin yerine ne koyabiliriz? Sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını nasıl sağlarız? Belki birçok yapay tatlandırıcı şeker ihtiyacımızı karşılayacaktır ancak bu sentetik bileşenlerin sağlık kısmı tam bir soru işareti; vücut tarafından tam olarak emilmediğine dair bazı araştırmalar bile var. Bireysel bazda yapay tatlandırıcılar yerine, rafine şeker ikamesi bulmak belki çok zor değildir; hurma, agave şurubu, bal (vegan değilseniz) vb yerine koyabileceklerinizden bazıları.

Peki, pastacılık, unlu mamuller, çikolata ve şekerleme gibi büyük endüstriler hem hesaplı, hem sağlıklı hem de sürdürülebilir şeker ikamelerini nasıl bulacaklar? İşte bu noktada meyveler devreye girecek. Tat ve tazelik olarak bir sorunu bulunmayan ancak satılmamış ya da fazla üretim olan elma, armut, çilek, kayısı gibi pek çok meyve bu tatlandırıcı işinde kullanılabilir (daha fazlası için GEO İnfüzyon Tesisi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey bloğumuza göz atabilirsiniz). 

Tatlandırıcı

İhtiyaç fazlası meyvenin, gıda sektöründe tatlandırıcıya dönüştürülmesinin avantajları şöyle sıralanabilir;

Önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha fazla tercih edileceğini ön gördüğümüz meyveden elde edilen tatlandırıcıları üretmek, çok büyük yatırımlar gerektirmeyen tesislerle çok kolay. Eğer siz de gıda sektöründe doğal, çevre dostu, sürdürülebilir bir yatırım yapmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz. GEO Tekno & GEO Proses olarak deneyimli mühendis kadromuz ve 25 yıllık anahtar teslim tesis kurma deneyimimizle yanınızdayız. GEO, anahtar teslim tesislerinizi proje aşamasından ele alıyor, ekipman üretimini ve kurulumunu yapıyor, işletmeye alıyor. GEO, işletmeye alma sonrasında da yanınızda olarak, sadece bir müşteri-iş ilişkisi değil, ömür boyu iş dostluğu kurmayı da kendine şiar edinmiştir.

Detaylı bilgi için;

GEO Anahtar Teslim Tesisler sayfasını inceleyin

Bize e-posta ile ulaşın

+90 232 459 49 09